餐厅: 闔府統請
资讯:

2023-01-16 556 浏览
天寒地冻梗系食番个羊腩煲啦,估唔到呢度既羊腩煲都唔错!平时嗌小菜套餐,蒸肉饼,回锅肉等等都做得几好。羊腩煲羊腩皮仲有少少咬口,肉松软淋,个汁都几挂羹,佢唔系炆到极淋散晒果只,系要你煲佢一阵先再软淋果种,我觉得师傅做得几好,而且羊腩份量唔少,枝竹,冬菇,笋等等都有返咁上下,就咁食成煲羊腩好浓味,送饭比较识合。之后试过买两煲返屋企打边炉,5个人加少少火锅料都够食;唔系赞到佢好好食果只,但系我觉得性价比高。茄子牛仔骨煲牛仔骨走油得岩岩好,唔会太干身,腌得都算可以,都食到少少松肉粉果浸除,但唔算过份,都几过份……人地果d就茄子多……呢度就一半一半咁济,你睇张相就明,上到枱香喷喷,又吸引又好味!!附近除左几间连锁茶餐厅之外都冇太多选择,呢间小菜做得算唔错。隔离有另一间茶餐厅,但衞生环境及味道相对比较差。

羊腩煲

茄子牛仔骨煲