2011-12-02 15 浏览
在附近办事,完成要做的事已经2点半,当然要填饱肚子才回公司。没时间慢慢叹,打算拣间舖头仔快趣食,路过此店刚好听倒附近花店的哥哥正在买外卖,一买三个;相信是水准还可以,附近的街坊才会帮衬吧。偷听倒花店哥哥要A餐腊肠蒸肉饼,好,我又跟点餐后,阿姐话:「刚好卖完,要等一下啦。」也不会等太久吧,而且即叫即整,仲正!等了五~十分钟,肉饼先上,看来肉汁丰盈,热辣辣的样子;上面不单有腊肠,仲有几旧膶肠,而且一D都唔孤寒,唔会切到纸咁薄。试一口肉饼,好松化,又有肉汁肉香;再试双肠,当然唔会系上乘货色,但食起o黎起码无油益味,又唔会塞满肥肉无乜猪肉成份,加上份量都唔少,令人感觉良好。虽然呢个肉饼唔系传统结实弹牙o既肉饼,但本人偏好呢类带肥肉同肉汁的松化肉饼,配上热辣辣又软淋淋o既白饭,真系食得好开心最后o黎杯热柠水,发觉柠檬好新鲜,绝无苦涩味,柠檬肉粒粒饱满,小店选料应该都几新鲜吧。$33一个午餐,新鲜热辣,用料新鲜,实在值得支持。(因为今次完全无谂过会为呢间小店写食评,所以完全无考虑过影相就食晒落肚,只影得一张柠檬,下次去一定要记得影相~~)

柠水的柠檬好新鲜,肉粒饱满
$33一个午餐,新鲜热辣,用料新鲜,实在值得支持。

2011-12-02
  • 蒸肉饼