2019-01-07 90 浏览
mami今日生日,见东海堂有新蛋糕出,就买黎帮mami庆祝啦。mami话依个蛋糕个样几精致,好靓好colorful,而且系用佢最钟意既strawberry同blueberry做装饰,所以我地选左依个杂莓流心乳酪cake.佢唔单止样子美丽,个味道都好多层次,好正。佢除左上面面头有strawberry同blueberry之外,周围有D奶油包围,好creamy。佢中间白色部份系比较实既乳酪,食落酸酸甜甜,佢底层唔系用饼干做,系用传统既海绵蛋糕,松松软软。︵@︵而中间部分仲要系流心,好甜好滑。成个蛋糕由上至下都系软绵绵,口感好统一,好好味。而且味道酸酸甜甜,做饭后甜品就真系一流,食完都唔会好滞。very nice。

佢唔单止样子美丽,个味道都好多层次,好正。

2019-01-06
  • 杂莓流心乳酪cake