餐厅: 意壽司-心意之日本料理
资讯:

2020-06-24 66 浏览
意寿司今日本身谂住去食老板娘米线,但系见到咁多人排队,所以就谂住下次先去食,于是就揾吓附近仲有啲咩好食啦!然后发现咗呢一间叫心意日本料理,见到门外都有唔少人排队,估到应该系啲街坊都觉得好好味嘅食物!于是就决定喺度食啦!就连闲逸都有人排队,不过好彩都唔需要等好耐,我谂等咗五至10分钟就有位。餐厅入边有好多相都好吸引,花多眼乱,由于朋友最近唔食生冷野,所以今次我哋叫咗比较多熟食。首先我叫咗个冷盘,系带子蟹子刺身配蟹膏~因为见到啲相实在太吸引啦!嚟到之后果然冇失望!啲带子好大粒好新鲜,啲蟹膏超足料!配带子咁样食好香!好好味。第一次食呢个配搭,非常惊喜。之后叫咗个烧三文鱼扒骨,虽然有骨,但普遍都大条,亦唔多,唔会好难lur。啲三文鱼烧得好香,肉质都几滑,唔会好硬,好惹味,我朋友平时其实唔食鱼,但系佢都觉得好好味,都食咗唔少!我仲叫咗个黑松露焗金菇黎试吓,上到嚟比想像中大份好多!亦都非常之香!金菇索晒啲黑松露汁,成件事好夹好好味。呢个建议三个人或以上嘅时候先叫,因为两个人食嘅时候都几多下~几乎可以食饱你和牛粒鹅肝炒饭,上到黎好香!牛肉高质,食落口感软稔,好好味,饭比较多鹅肝既味,都唔错,不过我觉
寿司

和牛粒鹅肝炒饭,上到黎好香!牛肉高质,食落口感软稔,好好味,饭比较多鹅肝既味,都唔错,不过我觉得可以再咸啲,咁会惹味啲~鹅肝都几好味~

煎饺子
好有水准,个底煎得好靓,好脆口,岩岩好,好味!

满足既一餐,下次想试下佢既鱼生!