2017-06-15
朕法国菜就成日食,西班牙菜就唔系特别有兴趣,但系随从特然话想食Paella,咁佢就揾左间喺湾仔食西班牙菜既-La Cobi 去食个Seafood Paella。朕一坐低就有啲口淡淡,于是就叫左个Iberico cold cut platter同埋杯Virgin Mojito,个Cold Cut黑毛猪火腿脂肪同肉既比例啱啱好,而且肉味香浓,而我个杯Virgin Mojito则入口青新,真系好Fresh既感觉!跟住就黎左个Caesar Salad with Avocado & Prawns,沙律菜清甜爽口,清清肠胃黎迎接跟住既主菜!朕最期待既烧乳猪出现喇-Roasted Suckling Pig ,烤得脆脆既乳猪皮,佢唔似得中式乳猪剩系食块皮,佢系有肉既,而且仲好有肉味添!跟住就系慢煮牛面珠,因为慢煮既关系,真系非常之咁入味,同埋劲冧身,咬落非常之烟靭,好味!跟住就系随从最期待既Seafood Paella,西班牙海鲜饭,个海鲜饭味香浓,但因为佢本身系煮得比较硬身(正宗),如果钟意食软饭既朋友可能唔系咁啱胃口,但系朕就觉得好咬口!最后就紧系食个甜品啦-Churros with 56% ch
最后就紧系食个甜品啦-Churros with 56% chocolate dip, 西班牙油炸鬼炸得香软松脆,加埋糖粉喺面,再加埋朱古力酱,太邪恶啦!!!
------完------