2021-03-16
呢日黎到佐敦食饭~特登拣咗一间西餐厅想食下靓扒!叫咗个晚是否惨,然后再散叫左啲小食~佢有个香肠拼盘餐都几抵, $108有三条香肠薯条同埋两支啤酒,佢嘅啤酒都几特别,饮落去都唔错, $108超值!薯条够晒热,香肠都够晒啖啖肉,又唔会太咸!然后就系叫咗个肝$98有两件,如果系三件嘅话就$128真系都几抵,想啲嘅时候我都有啲吓亲,因为见到件鹅肝都几大块,平时喺出边买100g都要$100~鹅肝配埋法包食真系非常之夹!最紧要系块包够趣可以吸晒鹅肝嘅油腻!今餐嘅牛扒仲送咗餐汤同埋蒜蓉包,餐汤系蘑菇忌廉汤,忌廉汤真系够晒creamy! 仲好香蘑菇味添!如果蒜蓉包就够晒香蒜蓉味!我今日嘅主角牛扒,牛扒真系非常之咁好食!我叫咗七成熟真系啱啱好!唔会好鞋而且入边够晒滑!伴碟仲有啲焗薯同埋蔬菜真系非常之好食!咁一定要再嚟食!