2016-11-30
今晚系尖沙咀行街~经过河内道见到2间德国菜,拣左一间入去食装修好特别,卡位外有酒桶包住,灯光好暗,2人来食应该系浪漫既~3个人都不太饿,故点了2个main course.一个磨菇意大利饭,一个烤猪手。意大利饭大概20分钟上菜。饭煮得好硬~d米中心系唔熟举手问侍应,佢话意大利饭系故意只煮7成熟保留口感。爸爸食唔惯,食一啖就唔食饭的调味系好好,白汁和磨菇味好balance,但实在连我都觉得饭太硬,咬到牙较好攰,只食了一半。猪手等了35分钟先上菜。好好食呀~~外脆内软,脆到卜卜声,调味微咸带香。属系香港食过数一数二好味既德国咸猪手~ 十分推介饮品点了bitburger生啤 好香麦味,算是比较浓味的生啤,好饮整体算好评,缺点系饭太硬了点。下次要点pasta同猪手埋单大概$450 3个人