2022-03-17
今日嚟到深水埗食越南菜 经过福荣街呢间越莱 睇到佢嘅餐牌好吸引 因为疫情关系 舖头只做外卖 都唔紧要啦 安全啲卫生啲都好嘅 同埋真系好想食🙈 所以就外卖返屋企食啦😬 咁啱系下午茶时段 仲有下午茶餐 好抵食呀😆 猪扒捞檬 $48捞檬真系越南菜必食嘅嘢👍🏻 先讲檬粉 爽口弹牙 捞埋个酸甜汁真系绝配 酸酸甜甜好开胃😋 猪扒正常发挥 都几大块好多肉 抵食🤣 法式吉列猪扒包 配海防炸虾饼 $42猪扒包拎到返屋企仲系热架👍🏻 面包烤过表面脆脆的 猪扒炸得香脆 加埋蕃茄青瓜就唔会好热气 好好味😋炸虾饼既虾滑都几爽口弹牙 不错呀 沙沙汁鱼柳包 配蒜香牛油鸡翼 $42鱼柳包炸得香脆 唔会有雪味 配沙沙酱好味呀 牛油鸡翼都唔错 几香同埋啲牛油都好入味😋 下午茶餐都配左饮品 而我就拣咗冻嘅柑桔蜜 同埋热嘅生姜茶柑桔蜜除咗用咗柚子酱之外 仲有几粒话梅 酸酸甜甜咁真系好适合食咗啲炸嘢之后饮😋生姜茶真系好姜味 又唔会话好甜 唔错呀 整体来讲 喺深水埗揾到一间出色嘅越南餐厅真系有惊喜 仲要佢嘅下午茶真系好抵食 同埋外卖都做得好快手 赞呀👍🏻
咁啱系下午茶时段 仲有下午茶餐 好抵食呀😆
猪扒捞檬 $48