2023-02-20 26 浏览
朋友仔放假, 约咗一齐食下午茶, 佢带我去佢公司附近食越南粉 ,佢话好食又抵食。两个人每人叫咗一大碗粉, 两个小食,两杯嘢饮 ,坐低慢慢倾 。下午茶时间人唔少 ,大家都系拣呢啲时间呢食越南粉,贪佢清爽健康又好味。 餐厅不算大,但系干净企里, 斯文有礼嘅店员靓女姐姐热情招呼我哋,提我地用 qrcode 点餐。 我叫左碗牛展牛腩汤河,好大一碗, 牛展牛腩都煲得好淋,有好多芽菜香叶洋葱,加埋旧青柠, 清新美味,好快食完一大碗。仲有两个小食 ,炸虾饼金黄色 ,点甜辣酱食。 另一个小食系米纸卷,整得晶莹通透,入面啲青瓜芽菜爽脆,扎肉鲜香,米纸卷啲皮系依依银银, 浸喺啲鱼露糖醋汁 入面 ,酸酸甜甜好开胃。 两个虽然话系小食 ,其实𠮶份量都唔少, 我哋每人食完一大碗粉 ,再加两个小食,饮埋我哋啲特色饮品 ,食到揽住个肚,我谂晚饭要好夜食先食得落啦。

仲有两个小食 ,炸虾饼金黄色 ,点甜辣酱食。

我谂晚饭要好夜食先食得落啦。