2023-12-01 285 浏览
平时都较少到ᴡᴇᴛʟᴀɴᴅ呢边,今日咁岩经过呢间又有越南菜又有甜品嘅餐厅✨环境用咗绿色同白色为主,俾人感觉好ʀᴇʟᴀx😆 价钱一啲都唔贵仲要免收加一,甜品亦出乎意料之外咁惊喜😋1️⃣ 爆脆烧腩肉饭🐷一个嘅份量都颇大份嫁,烧腩肉有六件,每一件都好厚,层皮烧到脆卜卜超香口🙈烧腩肉食落极邪恶,另外仲有萝卜丝椰菜丝同葱油👀 我就钟意将葱油同配菜捞系饭到一齐食,每一啖食落都好满足😚2️⃣ 香茅鸡扒捞檬🐤香茅鸡扒好嫩亦好入味😍切咗都有11件,可想而知未切𠮶阵时嘅sɪᴢᴇ真系大过块面🤣食檬粉个阵最紧要一定要落ɴᴜᴏᴄ ᴄʜᴀᴍ,将生菜丝、萝卜丝、花生粒、炸干洋葱碎同指天椒一齐捞捞捞🌶️ 酸酸媚媚好开胃又爽口😋3️⃣ 越南炸虾饼🦐一份有6件嘅炸虾饼好吸引,虾肉都好鲜嫩😆4️⃣ 美禄恐龙🦖好sᴜʀᴘʀɪsᴇ呢杯饮品竟然唔洗加钱🤩 上面有成座山仔咁高嘅美禄粉,味道好浓好ᴊᴇɴɢ😍5️⃣ 香芒雪露🥭呢到嘅芒果甜品用咗菲律宾直送嘅吕宋芒,食落又甜又多汁💦 仲有好多西米滑捋捋,雪糕口味仲可以自己拣㗎✨6️⃣ 美禄奶酱窝夫🧇呢个性价比超高🌈 窝夫即叫即做,外脆内软,仲微暖唔系冻冰冰嫁‼️ 食个阵配搭奶酱、美禄ᴄʀᴇᴀᴍ同雪糕真系食唔停口🤤

1️⃣ 爆脆烧腩肉饭🐷

2️⃣ 香茅鸡扒捞檬🐤