2023-01-18 82 浏览
呢日约咗朋友喺东涌行outlet,但竟然冇买到嘢,有D挫败感。咁就要揾D好嘢食来弥补缺失。逐层行来到七楼,见到锦丽,朋友话之前喺第二度食过呢间感觉唔错,问我有冇兴趣,有好嘢食我当然有兴趣,唔会执输啦。行左一排,好鬼攰,见到我心爱的椰青,啦啦声嗌咗个,似系个好品种,饮落清甜新鲜解渴。再来个“特色小食拼盘 ”,包罗万有,有好耐冇食过嘅越式庶虾,又香口又juice嘅香茅猪扒,法式牛油鸡翼和紫色的金丝网卷。“酥炸软壳蟹捞檬”跟埋柠檬酸汁好鬼惹味,越食越好味,好快食晒,软壳蟹大大只,有肉地,炸得香口,食得滋味。“锦丽生熟牛肉粉 ”lunch 套餐,加D钱叫咗个玫瑰龙眼茶(热),养颜,养心,养胃,个粉朋友叫咗走蒽,走洋葱,虽然如此,呢个牛肉粉依然几好,汤头好清甜,清清淡淡也不错,牛肉亦是好味,松化。"酸芒斑兰糯米卷"好有特色,第一次食,糯米烟烟靭靭,芒果并不太酸,又有斑兰味,非常之好。

行左一排,好鬼攰,见到我心爱的椰青,啦啦声嗌咗个,[飞马牌]似系个好品种,饮落清甜新鲜解渴。