2019-03-26
难得同老公可以二人世界撑下枱脚,等老公收工去左附近河内大娘越南餐厅食!都真好耐无食越南野喇~先黎个越式腍肉,冷盘!见未食过试下新野~咬落好弹牙,越式汁酱味,开胃~正!鸡丝沙律真系我大爱!酸甜辣味足,鸡滑,开胃好味,好快成碟畀我清哂我老公好少叫野饮,因养生人士咩都唔饮咁滞~但黎到竟然有野饮岩佢!热莲子龙眼水,老公话正㖞!仲要唔会太甜!岩岩好而我就叫左个菠萝冰!系新鲜菠萝煲架~入面仲好足料,好多菠萝肉,饮得又食得!唔嗌唔得~食左辣野仲可解到辣~个香矛煮圣子个汤好好味!香矛味浓,加埋圣子鲜甜!好正!圣子连汤咁食一流,饮完夜晚都无话口渴果d!即无味精lo应该!最后就系重点招牌菜~大娘皇牌火车头~有齐生牛肉~牛展~牛根~牛栢叶~牛丸~而我就无食牛栢叶~老公食左表示爽口,我自己最爱系生牛肉同牛丸!出面d牛丸成日又硬又痴哂牙,但哩度唔会lo!牛肉无渣~嗜牛必食呀!仲要份量好多!够哂两个人食!食到好饱~~
嗜牛必食呀!仲要份量好多!够哂两个人食!食到好饱~~