2018-01-30
早几日去开湾仔行街见到附近有间食越南餐厅试业中所以入左去试试我地叫左几个小食先泥个开胃柚子鲜虾沙律沙律既汁酸酸甜甜超开胃呀,d虾好弹牙呀👍之后泥左个香烧猪颈肉, 猪颈肉烧得好香口, 加小小葱花连埋猪颈肉一齐食,好似食紧烧味咁,好得意呀,又发现一个新食法之后再泥左个牛油鸡翼, 鸡翼个皮既粉,我会比较钟意薄身小小,同牛油味比较淡,但食起都好香口既再泥软壳蟹米纸卷,软壳蟹味好出, 而且有小小蔬菜系里面, 如果个柠粉可以软身小小, 咁食落去个层次会更加出😄食左咁多小食有小小口喝,我地叫左2杯饮品椰汁三色冰同龙凤冰, 我试左龙凤冰, d颜色好靓呀小小粉红色,搞拌后好梦幻,龙眼肉好有咬口呀最后泥到越色餐厅点可以吾食下越色生牛肉河粉架, 因为朋友仔吾食牛所以我自己食晒 多数去越色餐厅叫牛肉河粉,泥到d牛肉都系熟晒又硬,但呢到上到台都仲生架, 将佢浸番入d汤到一阵再食就刚刚好喇饮番啖汤先不得了呀超香甜呀, 而且饮完吾会觉得口渴, 即系冇味精喇,要比爆like呀整体泥讲都吾错, 下次行开街要再泥试其他既小食呀
我地叫左几个小食
先泥个开胃柚子鲜虾沙律
沙律既汁酸酸甜甜超开胃呀,d虾好弹牙呀👍
食左咁多小食有小小口喝,我地叫左2杯饮品
整体泥讲都吾错, 下次行开街要再泥试其他既小食呀