2008-07-07
同朋友饭聚四个人叫左生炒糯米饭, 骨髓会三鲜, 沙姜鸡半只, 向螺炖鸡脚汤, 炸大肠 及 西芹炒鲜鱿.生炒糯米饭: 糯米炒好干身, 好足料, 好好食, 唔知系唔系漏左单, 其他食物食晒先到.骨髓会三鲜: 唔系咁多地方有得食骨髓, 又原来三鲜有鲜鱿, 早知唔叫"西芹炒鲜鱿", 叫蛏子.沙姜鸡半只: 好有鸡味, 又够大只.向螺炖鸡脚汤: 清甜好味, 应该冇落味精.炸大肠: 虽然我唔系咁食炸大肠, 但试左件都觉得外面炸得脆卜卜, 好香口, 里面就好爽.西芹炒鲜鱿: 大量西芹, 鲜鱿就唔系咁多.除左食野, 呢度的啤酒都好平, $10 至 $16 都有交易, 我地钟意试唔同的啤酒, 个啤酒姊姊, 话我地样样都试系唔试佢卖o个只风花雪月, 其实唔系唔想试, 但系风花雪月真系冇味的, 色都淡过人. 最后我地都帮衬左一支, 都系 $12.
沙姜鸡半只: 好有鸡味, 又够大只.
向螺炖鸡脚汤: 清甜好味, 应该冇落味精.
西芹炒鲜鱿: 大量西芹, 鲜鱿就唔系咁多.