2019-04-29
今日朋友饭聚食晏,有人话要食好啲,中西意法日,究竟㨂乜好呢 ?最后,大家决定食大家至爱嘅日本嘢!之后,又有人话要睇住师傅新鲜做嘅寿司先会食,于是就拣咗地处中环嘅吉兆嘞😆坐sushi bar 确系好feel 啲嘅,睇住师傅做寿司,感觉新鲜!新鲜!🤪见到啲食材咁新鲜,于是大家都拣咗10件嘅Delux Sushi set! 首先,系有蒸蛋食嘅! 味道可以,但唔系太特别😊之后,就到寿司逐件上嘞!😍第一件,石䲞第二件系至爱嘅深海池鱼😋第三件,北海道甜🦐,好有虾味呀!第四件金目鲷,爽甜!第五件,北海道带子,保持一贯鲜味!第六件,银鳕鱼轻轻烧过,鱼味更突出!第七件,好鲜甜嘅马粪海胆,可唔可以做得再大嚿啲呀第八件,入口肥美嘅拖罗,唔好讲咁多,食嘢先😝第九件,啱哂唔钟意拆蟹,但又啖啖肉嘅毛蟹寿司🍣,正!第十件,海鳗,个汁好正👍🏼第十一款系吞拿鱼卷(内有紫苏叶),口感清新!之后,仲有个细细碗乌冬同汤,真系好饱足🤩师传见我哋食得咁开心,惊我哋食得太饱晏昼恰眼训,就送咖啡比我哋醒醒神呢!好窝❤️呀!一个唔止10件嘅sushi set, 好惊喜呀!埋单每人唔使$500,算系抵食😍👍🏼
首先,系有蒸蛋食嘅! 味道可以,但唔系太特别😊
之后,就到寿司逐件上嘞!😍
第一件,石䲞
第二件系至爱嘅深海池鱼😋
第三件,北海道甜🦐,好有虾味呀!
第四件金目鲷,爽甜!
第五件,北海道带子,保持一贯鲜味!
第六件,银鳕鱼轻轻烧过,鱼味更突出!
第七件,好鲜甜嘅马粪海胆,可唔可以做得再大嚿啲呀
第八件,入口肥美嘅拖罗,唔好讲咁多,食嘢先😝
第九件,啱哂唔钟意拆蟹,但又啖啖肉嘅毛蟹寿司🍣,正!
第十件,海鳗,个汁好正👍🏼