2016-02-22
系海防道呢个室内街市入面既牛丸不嬲出名,估唔到朋友仔未试过,唔怪得佢,因为入面环境真系麻麻,要著裙既女士入去食真系有点难道咁啱今日放假著返条裤既佢竟然主动提起,我梗系急不及待走去回味一下呢间“特别”既牛丸舖头啦海防亲行去新港城方向左边有个卖花既市场,穿入去直行一分钟,经过一个人咁高既驳第二间就系啦入面大概8至10张4人圆枱,环境麻麻,不过周围贴哂啲杂志既介绍食物选择唔多,牛丸,牛杂,牛腩...我地嗌左牛丸面,牛腩面周围望下,见到介绍至咖央西多,横店肚饿就叫埋佢啦侍应姐姐服务唔错。我见墙上写住130斤生牛丸,我问佢有几粒,佢答我9粒,原来搅错佢系答我4両大概8,9粒,大家笑完一轮佢就好轻松咁唱住歌去做野冇耐两碗面都到左,两碗面卖相唔错,面既份量适中,有两条生菜系面咬落粒牛丸入面有啲菜碎,好香,口感好弹,的确好味,一碗面有5粒都算好多牛腩就比较普通,汤底唔算浓,而且牛腩有少少韧,切得算系细旧,易吞,但份量唔多转头果至尊咖央西多到左,我同朋友四目交投,好大件!成寸咁厚,而且好香㖞。切落去块饱软林林,入面咖央几好味。估唔到系度食既咖央多比起其他地方更出色,咬落个西多软棉棉,又唔算好甜,而且热辣
咁啱今日放假著返条裤既佢竟然主动提起,我梗系急不及待走去回味一下呢间“特别”既牛丸舖头啦 海防亲行去新港城方向左边有个卖花既市场,穿入去直行一分钟,经过一个人咁高既驳第二间就系啦 入面大概8至10张4人圆枱,环境麻麻,不过周围贴哂啲杂志既介绍 食物选择唔多,牛丸,牛杂,牛腩...我地嗌左牛丸面,牛腩面 周围望下,见到介绍至咖央西多,横店肚饿就叫埋佢啦
成餐82蚊,晚餐黎计算ok, 不过牛腩麻麻,好彩食返咖央补数