2011-08-31 265 浏览
以前荃湾未有分店嘅时候,我多数会帮衬葵芳店。其实汤底几味精,但又几好味。猪润 ~ 如果堂食,我绝对推介,生熟啱啱好,但如果外卖,猪润会好熟好「鞋」 墨鱼丸 ~ 算爽,ok,但不算得好好味炸酱 ~ 个人超爱炸酱嘅味道,一啖米线加小小炸酱,「正」~~猪肉同牛肉 ~ 「鞋」,无味鸡肉 ~ 本身都系无味,但吸咗味精酸茶 ~ 几爽脆,但味道唔系我钟意果种其余火腿、竹笙、豆卜等没有特别。如果钟意食蒜头,蒜泥白肉不能错过,超多蒜加小小辣,虽然白肉略肥,但我还是很喜欢哩~~土匪烤鸡翼都系我每次不能错过嘅小食,新鲜烤焗,香口,而且表面布满黑芝麻,更香~~唯一感觉出米线比较慢,比起葵芳同深水埗都慢,中午12点一半职员食 lunch,就更加慢,搅到有时 lunch 想去食,但又怕赶唔切而唔去......
以前荃湾未有分店嘅时候,我多数会帮衬葵芳店。
其实汤底几味精,但又几好味。

墨鱼丸 ~ 算爽,ok,但不算得好好味
猪肉同牛肉 ~ 「鞋」,无味
鸡肉 ~ 本身都系无味,但吸咗味精
酸茶 ~ 几爽脆,但味道唔系我钟意果种
其余火腿、竹笙、豆卜等没有特别。