2020-09-15 55 浏览
最近约左几个TKO friends 去佢地地头食野,咁啱之前食过一间叫【斗斗—滋味小厨】既餐厅,都算几好食,今次帮我庆生,所以我话事再去呢间食。刚好限聚令放宽左,4人一台啱啱fit晒,仲记得上次食过2道好正既菜 (醉鹅肝同豉油王中虾),今次系必食推介。去到门口,原来佢地做紧个推广,无论几多人帮衬都有野送,而且人人有份咁话。坐低第一时间点菜;因为醉鹅肝手快有、手慢无。点好晒等上菜之余,原来一人一份的免费菜都唔错㖞,竟然系每人1只醉鲍鱼或半只乳鸽任拣。一向对送既野无乜好大期望,今次完全改观,竟然送既菜式都好正!今晚点了唔算好多野,都系厨师推介金汤酸菜鱼、炒腰花同我最钟意既鹅肝同虾,一轮冲锋之后,所有好野完美到肚,最后都忍唔住叫多2只乳鸽,因为个个都觉得好好食。之后问番餐厅经理,个推广会搞到几时?想带屋企人来试下,但佢话只系搞一个星期。不过会再有推广在中秋节,叫我地提前book定位,话错过左系我地既损失㖞。
2020-09-11