2024-03-14 17 浏览
回想起多年前第一次喺香港食韩烧就系系喜来稀肉,之后无论食过几多次边间其他嘅,始终都系觉得第一间最正宗,最好食!今日难得约到朋友喺呢边食饭,佢又想食韩国餐,就决定重游旧地,味道依然好好食,店员态度亦都保持得好friendly!呢到d banchan都系自助形式,每一款泡菜都系自家制,劲好食,仲要系任加,不过大家记住唔好浪费!食得韩烧,最钟意就系佢旁边有两款蒸蛋,一个系芝士,另外𠮶个系泡菜!至于肉我地就要左调味牛排骨,调味得劲好,加埋肉质都劲好食,真系食完一啖又一啖!当然都要叫埋我最钟意嘅嫩豆腐汤,呢度嘅味道超级正宗,完全同韩国食嘅系一模一样!石锅牛肉拌饭热辣辣咁上枱,闻到已经觉得好香,料都好丰富!饮品我朋友今次叫左芒果梳打,佢话几好味,唔会死甜。整体嚟讲,呢度个体验好好,难怪成日都咁多人,仲要屹立不倒咁多年!