2021-10-29 1968 浏览
今日朋友生日所以就同距食过lunch之前d食评都系见到d人讲weekend ge brunch好少有人讲lunch平日weekday其实唔太难book位我都系早一个星期booke间餐厅系用digital menu自己用QR code睇menu我都系叫waiter黎推介食咩首先系complementary ge面包面包带酸所以d牛油应该要再咸dBites叫做Aka Uni "French Toast" $268一件海胆好新鲜完全无苦味下面ge french toast暖暖地同海胆异常甘配合好正另外waiter有推介Morisseau Bouchot Mussels cooked in Amontillado Sherry $248距ge份量都几大足够两个人食距酱汁用海胆同埋牛油整,再加上Sherry同埋Port Wine食落去有幸福ge感觉啊!之后叫左个距推介ge Japanese Pork Belley $328可能因为系pork belly都系几肥不过距煮得几入味基本上唔洗再点额外ge bbq sauce 另外一个距地ge signature dish就系Dry Aged Chall
今日朋友生日所以就同距食过lunch

同海胆异常甘配合
好正

距ge份量都几大
足够两个人食
食落去有幸福ge感觉啊!

可能因为系pork belly
都系几肥
不过距煮得几入味
基本上唔洗再点额外ge bbq sauce

另外一个距地ge signature dish就系Dry Aged Challans Duck Breast $418
距同一般般出面ge鸭胸好唔同
距特别林
面头烧到脆
有d似烧肉
不过如果更脆会更好

最后甜品我地share一个Abinao Chocolate Souffle $128
有朱古力味得黎
又唔会太甜