2021-07-05 939 浏览
好味指数😋😋😋😋回头指数⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗今次帮呢间店平反下先~ 话说上年7月,我买咗呢间店嘅外卖🍴药膳麻油鸡跟饭,系难食到一个点,个汤冇药材味好失望,D鸡好嚡,个饭劲硬🍴爱文芒果茉莉花茶只系饮到人造芒果味好失望... 跟住今次朋友tea time 想食呢间,我就再试多次~🍴香辣养生汤农场鸡米线($57)因为上次食饭中伏,今次试返最多人赞嘅汤米线,我叫咗中辣,嚟到时见到大大碗,除咗鸡之外仲有云耳同圆肉...试下个汤先,今次因为唔系药膳麻油鸡(我先抹走上次太伏嘅感觉,重新再试),啖汤系几清甜,饮得出有圆肉𠮶种甜味,系我expect 养生汤那种味道,中辣系带少少辣味,但亦都冇盖过清甜,今次汤底有小惊喜... 再试下鸡,今次够嫩滑入味,唔错!米线好滑又爽口,整体上成碗米线系好好味!今次完全感受到其他食评写嘅好味,原来堂食同叫啱嘢食系咁重要!🍴柑桔柠檬特饮(+$2)下午茶送热饮,冻饮+$2,堂食饮品大杯过外卖好多,因为已经知道系糖水冲嘅饮品,冇咩expectation 下杯嘢饮系正常嘅~
好味指数😋😋😋😋
回头指数⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗
🍴香辣养生汤农场鸡米线($57)
🍴柑桔柠檬特饮(+$2)

香辣养生汤农场鸡米线

下午茶