2012-11-28 1295 浏览
有日睇杂志见到介绍啲得意嘅点心,于是衬星期日约埋啲靓妈咪,一行5人去到黄大仙金满海鲜坊饮茶,去到觉得间酒家环境装修都系好一般,不过人山人海.可能系星期日啦,坐低叫咗点心,大约15分钟就有点心到,菊花春卷个样好靓,咬落去热辣辣脆卜卜,里面大大只虾,好惊喜!跟住甘笋咸水角,靓到唔舍得咬,外脆里面多馅,跟住京式义烧包,相都费事影,点知咬落去啲皮甜甜地,好软熟,里面多汁多义烧,好开心,先明白点解呢度咁多人,饮完茶3点、我哋决定血战荷里活广塲,再番嚟呢间金满食晚饭
菊花春卷除咗咬落去脆到不得了之外,里面有4至5只弹牙鲜虾,虾味鲜甜,食到停唔到口
甘笋咸水角,望见个样真系唔舍得食,原来甘笋头系芫荽头做嘅好爽口,皮脆内软滑,足料好味
2012-11-25
  • 菊花春卷