2011-03-16
之前去过一次, 点心好味, 所以今日再去, 但系….雪山叉烧饱, 马拉糕, 依旧好味. 无左春风得意肠, 听待应讲, 点左米网黄金肠, 但系差好远, 唔好食..去呢的平价食肆, 预左无service, 坐得唔舒服. 点知…….上次帮衬, 有一男一女, 比较年长的待应, service ok; 而今次是一对比较年轻的待应,态度就差好远好远..话说我地两个人,拎左两个大袋, 刚到时, 靠墙有三个位 (搭台), 但佢地话:未执台, 你地坐路口个张 (搭台两个位, 厨房门口)佢地咁话, 唯有照做, 离台一尺,抱住D袋跟住, 同台有食客离开, 我地问可否坐入去(靠墙), 佢地话(烦躁地): 你地唔好掉黎掉去, 有人等紧.我地只系唔想坐路口, 阻住出入; 同台, 两个位, 又有咩分别?!点知, 坐坐下(食品尚未到), 佢地叫我地坐第二张台, 因为有一班人要坐又话唔掉得, 有客黎又要人掉! 激鬼气! 几唔想掉, 但系我个friend话算啦!最后, 咪坐第二台啰; 不过以后, 一系叫外卖, 一系等无客, 一系无大袋先好行入去.
佢地咁话, 唯有照做, 离台一尺,抱住D袋