2020-12-14 26 浏览
今日朋友话想食泰国野,就同佢入左呢间餐厅。一入到坐低个环境唔错望落干净企理,座位都够宽坐得舒服,装修都好有特色,好似系船舱入面咁都几得意。同朋友一齐3个叫左地道酸辣凤爪,睇个名以为得凤爪,原来系一大盘凤爪沙律,凤爪青瓜同萝卜丝配埋个酸辣汁,酸酸甜甜惹味又开胃。我地再叫多个炸鱼饼,鱼饼够弹牙。主食方面就叫左烧豚肉饭套餐,一上黎就闻到好香炭烧味,豚肉烧得好嫩同埋多汁配饭一流。另外,仲叫左个香叶肉碎配脆脆鸡翼套餐,肉碎调味够浓好惹味,鸡翼炸得好好一啲都唔油腻,食落够香脆肉又够juicy,两个套餐都会有三款小食,泰式春卷、朱古力蛋糕、沙律仲有鲜鸡汤或者冬阴公汤,唔过百又有汤主食同小食性价比超高。饮品就加钱叫咗个椰青同埋青柠梳打。椰青新鲜同埋清甜,青柠梳打够酸够爽。总括黎讲呢间餐厅野食好食,份量同价钱成正比,推荐推荐!!!