2020-09-28 2183 浏览
其实知道有呢间嘢好耐了,不过因为隔涉😹所以都未黎试过,今次做完野之后的起心肝行过去官塘码头😹😹😹怕热嘅朋友可以穿过宏利栋嘢行过去👍🏻起码可以凉下冷气先嘛🥰唔洗惊唔识行,只要系官塘广场个出口出黎,沿住开源道🛣向海皮行出去,直至见到🚌巴士总站,隔离就系👇🏻官塘码头熟食市场啦!!市场平排有两个入口,不过都一样嘅👍🏻总之入去行楼梯上一层,上到去望右手边,拿督冰室就会系你眼前😻👇🏻👆🏻铺头喺熟食市场嘅角落,个铺位虽然岩岩巉巉,但系都有几多位同几舒服架~个人觉得算系几干净整齐架啦🥰👆🏻呢间系专门食星马嘅野食,之前去星马做嘢就成日食到,而架黎呢度食下过下瘾😻💕有叻沙、海南鸡饭、干捞、咖哩、白咖啡、拉茶等等😻😻今次就食左叻沙先啦~原本我就拣左烧猪颈肉叻沙掺掺👇🏻交左食单比个啊伯(侍应),点知过左十分钟,另一个侍应过黎问我有无落单,我话交左单,佢话可能个侍应整唔见左张嘢😧咁重新落过单,就话掺掺已经卖晒,无油面得返米粉🥺,而个烧猪颈肉系㶶得济😧,仲要叫左拉茶比左奶茶我。。。😧我就当自己唔好彩😹😹😹不过讲真撇除呢啲唔好彩呢,其实系几好食架👍🏻猪颈肉系好林而且唔un🥰无咁㶶就完美啦~叻沙汤底浓郁,有星加坡嘅

烧猪颈肉叻沙米粉

不过讲真撇除呢啲唔好彩呢,其实系几好食架👍🏻猪颈肉系好林而且唔un🥰无咁㶶就完美啦~叻沙汤底浓郁,有星加坡嘅味道😻虽然得米粉,但连埋汤一齐食系几好嘅配搭👍🏻奶茶就正正常常嘅港式,希望佢下次唔好比错啦~决定下次再试其他~😜

2020-09-23
烧猪颈肉叻沙米粉