2014-08-11 514 浏览
今日同女友难得放假 预先已经做好准备今日行程 睇完个早场 下一站就系扫街!之前杂志见到有介绍间旺角小食,几有兴趣,决定一试!到左登打士街 行左两步就揾到了望到贴左好多野 有两边门面 观察下有乜食先侧门好似唔多野正门有5款食品,问左店员可以串装$8或者碗装$26细 碗就可以混咩都得,不过个人喜欢串装,感觉上会惹味d,最后女友决定买3串试下先我地买左无骨猪脚,鱼蛋,同牛栢叶,我地要少辣 见到佢有d橙红既汁 睇报导讲系佢地家传同清朝留传落来的 好啦 准备食啦!先食香港招牌 鱼蛋(事实上系我女友想食,我自己对鱼蛋一般)鱼蛋冻食都系第一次 估唔到竟然有d意想不到 个汁唔识形容 有d回香味,食落唔辣,之后会慢慢个辣先出来,立即期待食埋另外两样猪脚同牛栢叶 我决定食左牛栢叶先!入口冻冻地 好爽好入味!我女友已经好兴奋地讲 今晚夜d要买多碗牛栢叶番屋企 话好钟意 事实上 e串牛栢叶真系无得输 !推介!最后要试埋猪脚啦无骨猪脚,佢整到一口一啖好方便,而且真无无骨,不过口感同牛栢叶好唔同 我就钟意牛栢叶个种口感 而我女友就钟意猪脚有得咬下 佢一串4粒 有一粒要用d力咬 其他都好易食 但明显个汁系个面 不过

望到贴左好多野 有两边门面 观察下有乜食先

侧门好似唔多野

先食香港招牌 鱼蛋(事实上系我女友想食,我自己对鱼蛋一般)

最后要试埋猪脚啦

无骨猪脚,佢整到一口一啖好方便,而且真无无骨,不过口感同牛栢叶好唔同 我就钟意牛栢叶个种口感 而我女友就钟意猪脚有得咬下 佢一串4粒 有一粒要用d力咬 其他都好易食 但明显个汁系个面 不过都明既 猪脚边有甘易入味 不过整体都满意唔错

3串野其实唔驶5分钟已经比我地ko左 答应左女友晚上再买所以我地夜晚再买左碗大番屋企 店员话可以放系雪柜食两日都得 正 第一时间谂到 我要送啤酒!

走前发现 原来虾头都有来食过~

*第一次写甘多(有一半系比女友逼),事关佢真系好钟意个牛栢叶加个汁,相信好快又要买比佢食啦
外卖自取
  • 牛栢叶