2019-07-08 52 浏览
今日收左工约左友人系上环揾食,比我发现左呢间餐厅,系上环黎讲非常之抵食,而且质素都好好,绝对值得一试。环境装修都唔错,而且有好多艺术画做摆设,好有文青feel,最岩黎打卡。首先我叫左个虾头海鲜炒饭,有好多海鲜,有带子,虾,青口,蟹柳等等,非常大份量。而且重好好味,啲饭炒到一粒粒金香,卖相已经好吸引,食落去真系好有惊喜。之后我叫左杯冻奶茶,好重奶香味,系我最钟意个种味道,真系好好饮,同普通茶餐厅味道有啲唔同,呢道既奶香好多。友人就叫左个越式海鲜炒银边粉,炒到金黄色,好有镬气而不油腻,啲银边粉炒到好干身,非常弹牙可口,口感一流。友人叫左杯椰汁红豆冰,放劲多奶,好滑好香既椰汁溶系红豆当中,真系特级享受。交通非常方便,地铁,巴士,电车都可到,而且系中上环黎讲真系好抵食,识食一定要黎试下。