2019-07-13
星期六11:30坐底,第一张台。后面跟住好似有大约两三张台。事关第一张台,佢地安排左我地坐近窗边既卡坐,望出去系九龙公园方向。一坐低,waiter裸左餐牌同埋一壶热茶俾我地。今日试左供两位用既特上猪扒猪柳定食。一大块猪排,四块细既猪柳开边,两碗仔芝麻,椰菜沙律,两碗白饭,两碗miso soup,两小碟渍物合一碟mustard sauce。d炸物外面酥脆,入面juicy,再加埋芝麻猪扒汁,每一啖都好满足。有柚子汁or紫菜汁加落去d椰菜沙律度,两款汁都酸酸地,我觉得柚子汁比较清新d。椰菜沙律同埋d渍物都可以解腻,所以食完成个餐都唔觉得好油腻。话就话供两人食用,不过我觉得三人食会刚刚好,两人食有d多。食完个餐之后,waiter会收走d餐具简单clean左张台再奉上新的热茶和西瓜。此举我觉得相当细心,值得加分。