2023-11-01
🐄吉列牛忌廉乌冬专门店😳呢间餐厅出名左好多年, 成日系社交平台 见到成大兜cream, 真系令人蠢蠢欲动😳今次终于轮到我大驾光临 (讲笑姐, 我small potato 黎架姐)🥔假期晚上来到都有dinner set 好经济呀🫣🥘一个套餐有吉列牛定食, 吉列牛上台既时候真系呈粉红色, 好生, 做到出面系吉列, 入面系生牛, 真系好劲👏🏼跟住就可以DIY 自己决定生熟程度, 🔥系热石上面烧啦; 吉列外皮非常酥脆, 内里肉质幼嫩多汁🫣呢到最好就系有唔同既配搭, 芥茉或酱乜都有另外亦有车厘茄,面豉汤,胡麻酱豆腐,椰菜, 太正了吧👏🏼♥️跟住就食🥘咖哩忌廉乌冬啦, 本身念住咁多cream 一定系冻冰冰, 但原来系热, 仲要热到出哂烟😂搅下搅下之后, 乌冬既有口感亦超creamy, 真心几好味!!鸡肉既份量都唔少, 我敢讲一个女仔食哂都唔会觉得济😌😃😃呢个set 系配drink 既, 一个叫左韩国蜂蜜红枣茶, 另一个叫左coke zero😉另外亦配左一个小食蒜片牛舌芯🤪牛舌芯系用牛舌中最精华嘅部位 送到上台嘅热度啱啱好♨️口感完美 肉质爽口嫩滑又有咬口 肉味浓而不腻 搭配炸过嘅蒜片 🥹😝#铜锣湾美食
假期晚上来到都有dinner set 好经济呀🫣
呢到最好就系有唔同既配搭, 芥茉或酱乜都有
鸡肉既份量都唔少, 我敢讲一个女仔食哂都唔会觉得济😌😃😃
另外亦配左一个小食蒜片牛舌芯🤪
#铜锣湾美食 #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie