2024-12-30 0 浏览
讲到红磡有边间日式餐厅好食,必定大家都会讲历史最悠久嘅德美寿司,呢间餐厅真系我由小朋友开始已经有食过,所以好有童年回忆,最钟意呢度嘅装饰有好多木制品,感觉系怀旧日本风,当然饰物亦都好好味啦!!食左咁多年,我已经好清楚自己钟意食咩,首先一定系佢哋嘅卷嚟,一坐低就即刻叫咗两样,就系煎鹅肝带子卷同带子天妇罗卷。煎鹅肝好Creamy,加埋带子好新鲜,一啖咁食落去,口感真系好夹!钟意带子嘅,我梗系会叫埋带子天妇罗卷啦,外面卜卜脆脆,一啖一个,劲好食。热食我就要咗好啱冬天食嘅野菜牛肉锅,食完暖笠笠,牛肉亦都唔会,蔬菜亦都好多种类,感觉好健康。另外都要埋个鳗鱼炒饭,炒得好入味,入面亦都唔少鳗鱼,完全唔会觉得油腻。