2025-01-24
小妹今晚同屋企人行吓何文田突然好想食粢饭、饮热豆浆😍 就见到呢间「满堂乐」,位于住宅大厦地下~睇餐牌见到主打粢饭 、酸辣汤 、豆浆、水饺🥟等🥰非常吸引🤩餐厅🍴环境阔落,坐得舒服😌无论何文田站或红磡站都只需步行约10分钟内,非即做粢饭呢度既粢饭系即叫即整,上枱时热辣辣,分开时仲可以分大细边/半边,切开两个,好似拳头般大既份量,入边有著满满馅料,包括:肉松、榨菜、油炸鬼🌝非常足料~肉松及榨菜配搭非常好,咸咸地,配埋脆炸油炸鬼比例恰到好处,整体非常满意😀👍🏻云吞猪扒上海中面 份量不少,每粒云吞皮都好薄,几大粒😆 猪扒切开并另上,所以每嚿酥脆香口,食落好干身,保持到猪的鲜味🥰津白水饺上海中面津白🥟与猪肉馅料非常夹味,食落口同样清甜多汁,仲带点鲜香味道👅连埋上海中面食绝对一流🌝净上汤韭菜饺🥟无论呢款韭菜饺子或津白饺子同样饺子皮均厚身,韭菜与猪肉馅同样好味😋加上汤底香甜,连埋一食好有口感😍热豆浆可以叫冻或热、咸或甜,全部都系餐厅自家制😛小妹今次就择咗甜豆浆~入口已经感觉到好香滑,几重豆味,但完全冇苦涩味道,大大碗好饮👍🏻小妹觉得呢间餐厅🍴丰有人情味,绝对系街坊既食堂,环境干净卫生,职员态度亦很好😎
即做粢饭
云吞猪扒上海中面
津白水饺上海中面
净上汤韭菜饺🥟
热豆浆
可以叫冻或热、咸或甜,全部都系餐厅自家制😛