2023-04-19
📍Honbo📍💡沙田呢间美国汉堡包店系全球最佳汉堡包🍔今日已经系沙田新城市广场开左。餐厅装修用白蓝橙为主要颜色,真系好吸睛,好似去左身处美国餐厅一样Honbo ($98)入面有酸瓜、生菜、洋葱、芝士、牛肉,牛肉肉质鲜嫩,口感有层次,未上枱已经闻到香牛味,面包🥯同平时食个d唔同,较松软外脆充满牛油香。Cheese burger($98)牛肉好大块,外层煎到少脆脆地,劲多汁劲juicy,仲好香牛味,有埋芝士真系好邪恶,不过最正就系都唔觉得好油腻。Cheese Tots ($58)系芝士薯宝呀🥰平时都中意食薯饼,而呢个就好似系细细粒既薯饼咁,薯仔味够哂加埋大量芝士酱真系好夹,最紧要既系份量真系好多大大盘好抵食店员话叫左薯宝或者薯条就会俾个自家制既sauce客人,都几特别,食落酸酸辣辣,仲有d粒粒洋葱,Fries ($38)🍟 薯条系幼身,新鲜炸起热辣辣,份量都可以,除左店提供既自家制sauce,枱面都有芥末酱同蕃茄酱汁俾我地自己点Mike’s Lemonade ($40)好fresh好清新,饮落好重青柠同青瓜味,几特别Apple Pie Iced Tea ($40)表面放左块苹果干同肉桂,饮
💡沙田
Honbo ($98)
Cheese burger($98)
Fries ($38)
Mike’s Lemonade ($40)
好fresh好清新,饮落好重青柠同青瓜味,几特别
Apple Pie Iced Tea ($40)
表面放左块苹果干同肉桂,饮落啖啖玉桂香
#沙田美食 #沙田美食 #美食日记 #食好西 #大满足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港
#hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread