2021-12-09
一年做野咁辛苦,紧系要奖励自己。今次就黎左一个新既Omakase试下。Omakase系一个讲求师傅同食物既料理。食材既新鲜同埋师傅既手艺,态度都好重要!今次呢间就真系值得推荐! 呢三个前菜都非常好食,特别系个三文鱼子配茄子。新鲜又开胃!鱼肝打成酱,唔会好腥,系鲜甜既感觉。唔使加豉油wasaibi都已经好好味😋生蚝够鲜甜, 绝对想叫多一个!!虾上台既时候都仲郁,非常新鲜! (不过师傅解释其实已经死咗,只系神经仲反射紧)。虾肉加上柚子香味,好好食!虾头🦐会帮你炸脆埋添!八爪鱼分开两个部份,身体同吸管分开食。身体唔会有根,吸管爽脆。两个不同既口感!生A4和牛肉sashimi,淡淡既肉味,不过就略嫌太冻,好似肉味雪糕你个嘴里面溶化。呢个餐有3个highlightToro无筋,系melt in your mouth。好重油香,颜色好靓!呢份咁靓嘅toro已经值回票价。不过仲有!!香箱蟹🦀️,系日本一个名产。蟹肉,蟹膏已经帮你拆好,每一啖都系蟹既味道。最好就好就系将三样嘢都一次过放入口,系最高既享受😎。最后一个系toro + 鱼油 + 既一份手卷!! 一定系全场既highlight (我一口气食左两
呢三个前菜都非常好食,特别系个三文鱼子配茄子。新鲜又开胃!
生蚝够鲜甜, 绝对想叫多一个!!
呢个餐有3个highlight
最后一个系toro + 鱼油 + 既一份手卷!! 一定系全场既highlight (我一口气食左两个). 就算几饱都要食!!
价钱都系同出面omakase差唔多,但系食物材料,加埋一个手艺,知识丰富,又识介绍菜色同埋最好既食法既师傅,最重要系会识同客人倾计,好幽默,绝对值得去试下!