2019-03-04
之前听男友讲铜锣湾有间Pizza店好好味,今晚就一于去朝下圣,睇下系咪真系咁好食啦!我地叫左个 half half (Beautiful Chick 鸡味浓 + Summer of Love 1967 爱的夏天1967), 13" size 岩岩好够两个人饱。我觉得Pizza要做得好,试佢既饼底就一试便知龙与凤。餐厅标榜面团系经过36小时长期发酵,用上意大利拿玻里pizza师傅百年御用教父级Caputo零零面粉。饼底食落的确食得出发酵味,少少烟un,饼底好薄,唔会好似连锁店果D咁厚,食多几块都唔会咁快饱。不过,面粉香差咁D,无想像咁香。如果你食过CIAK既pizza你就会明白,净食pizza底都会觉得好好味!Beautiful Chick 鸡味浓:所谓鸡味浓pizza,其实本身鸡肉就无咩味,系主要靠其他材料,例如红洋葱、红椒、蕃茄、火箭菜、牧场白汁去增加味觉既享受。尽管如此,各种材料都互相配合,非常夹,好味!Summer of Love 1967 爱的夏天1967:菠萝甜,配上辣椒Infused蜜糖,其他配料有谷巴火腿、意大利肉肠,甜甜辣辣既一个pizza,好过瘾,好味呀! 餐厅内灯光
我觉得Pizza要做得好,试佢既饼底就一试便知龙与凤。
Beautiful Chick 鸡味浓:
Summer of Love 1967 爱的夏天1967:
餐厅内灯光昏暗,播著大热既英语流行歌,感觉好似入左Club咁,食完好味既pizza真系开心到想跳舞XD
整体黎讲呢间系好食既,会再回头试埋其他味!