2023-08-02
唔知大家系唔系同我一样,想食某样嘢嘅时候,一定会即刻谂起某间餐厅,如果讲起食waffle,我一定会谂起Green Waffle 呢间餐厅🤤Green waffle 呢间餐厅已经食咗好多次,一开始食系喺半山𠮶间,自从佢喺Hysan开左分店之后更加方便,今日突然想食窝夫,即刻约同系waffle控既朋友嚟呢间食😄Weekday lunch set有好多选择,价钱都系百零蚊起包主菜前菜同饮品,不过由于我今次个目的系想食窝夫,所以我就决定单叫自选窝夫满足口瘾💕我叫咗个原味窝夫x2($34 each),另加三文鱼($48)同牛油果($28),最钟意佢啲窝夫系非常松软厚身,唔会太甜,加埋枱面嘅糖浆同附送嘅牛油食落去淡淡满足,一咸一甜个配搭非常好食😋朋友同我一样拣咗个自选窝夫,不过佢就拣咗个原味窝夫加班兰味嘅窝夫,再配肠仔同牛油果,朋友俾咗一半班烂味我试,斑斓味个味道都好突出,配合糖浆同牛油又系另一番风味,我最钟意呢度啲窝夫同甜品唔会太甜,食落唔会有罪恶感🥰好开心有个朋友同我一样咁钟意食窝夫,呢间餐厅嘅Skillet同埋all day Breakfast都好出名,下次晚餐都可以嚟食唔同菜式😁