2021-06-13
今日午餐唔知食乜嘢,见到𠮶度好多人食所以我又排下队,入到去时个感觉已经唔系太好,店员呼喝我要scan bar code 或者填纸仔,其实个个都知道呢一样野,我都未入舖头,你点解要大声呼喝我呢你都台湾嘅店舖,一定要食牛肉面,一碗好食嘅牛肉面,汤底浓烈得来唔会咸嘅,而且面条烟韧,即系台湾人讲嘅Q弹。上枱嘅时候,我先来一啖汤底,已经感到不妥,点解会好似入满死咸嘅卤水汤? 跟住我连埋啲面条一齐食,咸嘅感觉仍然充满在口腔之内,但系我见到其他人唔系食牛肉面,我已经知道咩事,呢度牛肉面唔系最出名,应该系炸猪扒𠮶啲,为咗唔想浪费牛肉面,我慢慢慢慢咁食咗你碗面,离开店舖之后,我买咗一杯台式嘅饮料,但系饮完之后超级口渴,我怀疑汤底有师傅🥺有时我都好钟意支持小店,希望佢哋可以对抗大财团,但系佢哋嘅品质方面真系好唔稳定,希望改善一下,有机会我都会再试,不过应该系食炸猪扒,😂
台湾牛肉面