2016-01-18 2089 浏览
好唔容易又一年老实说一五年不是易过既一年。终于黎到十二月。望住个年结真系有啲想喊。年尾总要对自己好啲。就黎食餐好既。望有个正既2016。 先黎啲小食送下酒。个虾饼够弹牙。咬落仲有汁吱出黎。唔洗点酱都清左碟。猪颈肉更加爽。件头够大。先可以食到肉既质感。外面微焦带香。而肉汁同油香系你食既时候爆发。拍得住啲名店叉烧。 另外既香口野更加系酒盗!碟鱼仔腰果应该要一人一碟。鱼仔炸得酥脆。腰果烘得香口。配埋啲柠檬叶同青胡椒。仲要唔系好油。用手掉入口好过瘾又唔会成口都油。真系食到唔停口。果篮虾片亦系另一个停唔到口既位。够脆。够香口。呢种诱惑系你明知咁食法听日会喉咙痛。但系都阻止唔到只手拎下一块。咁点算呀?饮多杯酒平衡返啰XD 借住几分醉意。朋人豪起黎竟然一人一个泰式煲仔翅。直头鱼翅捞饭豪一豪佢!上枱够气势。一煲仲滚紧既翅汤。仲有一个好靓既盅装住个饭。果梳翅算粗针。发得透彻。带中国风既红烧汁一定要落芽菜。感觉好似即刻去左芭提雅咁!毕啲鱼翅捞饭?错晒!梗系将个饭加落个翅到啦。翅先系主角呀! 临尾黎个甜品拼盘。个南瓜布甸又滑又甜。千层糕又香又烟靱。一个唔错既结尾。望就
好唔容易又一年

临尾黎个甜品拼盘。个南瓜布甸又滑又甜。千层糕又香又烟靱。一个唔错既结尾。望就望一六年系个好年。到我请鱼翅捞鱼翅啦!