2009-01-09
最喜欢闲日出街行,唔驶逼又有抵野食,今次就0系一田行完,就过去希尔顿食d野,点解唔索性一田那边食?因为以前沙田做野时知道呢边下午茶抵食啰~都好耐冇食泰国野,就拣左呢间,因为见到d下午茶set真系好抵,十几蚊都有野饮送(净系热饮,不过天气冻就0岩0岩好啦~) 我入到去自己可以随便拣位坐,因为得5、6台有人咋,闲日真系大把位 我以前做野时都食过一次,等位要等几耐架﹗因为特登拣星期三有八折先去,之但系我叫d野要等好耐先黎,搞到同事都食饱哂睇住我以极速倒入口咁食啰真系几难忘,每次谂起食到不知其味咁食都觉得好惨,不过今次应该唔会卦我叫左泰式猪扒河+热奶茶,15蚊咋﹗最抵系呢set~奶茶好快就黎,但系我见杯野颜色劲浅,劲多奶,试左一啖简直觉得冇乜茶味,我就即刻招手请waitress换过一杯少d奶,跟住估佢唔到0既系,换黎0既系茶同奶分开上,好似d西餐厅咁,waitress语气唔系咁好咁话「下次记得叫分开上呀」,呢个系似泰国人0既waitress,但同我点菜0个个姨姨就好和蔼可亲~我见杯茶d色一d都唔深,唔怪得冇乜茶味lu所以只系将少半杯奶倒入茶度,d色已经好浅喇~一饮,OMG!!似奶水啰加左糖都
我叫左泰式猪扒河+热奶茶,15蚊咋﹗最抵系呢set~
我见杯茶d色一d都唔深,唔怪得冇乜茶味lu所以只系将少半杯奶倒入茶度,d色已经好浅喇~一饮,OMG!!似奶水啰加左糖都系补救唔到d咩,就算再换都唔会有咩唔同,我已经死左心-->唔饮
呢个时候个河黎到,个样几好架﹗我先夹起一块猪扒试,um...几「鞋」,不过总算有d泰式野0个种香料味,d河粉好粗,不过好碎,用对即弃0既木筷子夹真系有d吃力呢anyway,食完都可以填饱个肚咁啦~
我记得上次黎有纸巾,今次冇,唔通节省成本?
呢度有个女子系著住成套泰国服饰架﹗睇个样都似系泰国人,唔知系咪老板,佢同语气唔系咁好0个个waitress好似熟d,我去cashier埋单时,已经有人等紧,因为cashier竟然冇人,而佢地两个仲施施然咁推黎推去0系度倾偈,最后那疑似老板先过黎帮我埋单,咁0既服务态度要改呀﹗