2021-10-28
楓子珈琲🍁呢間Cafe離地鐵站比較遠 喺太子地鐵站出嚟要行一段路先會到 不過呢間cafe可以上網book定位先去 就唔使驚去到要等好耐🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁咖啡店行日式路線 雖然店舖細細 環境好舒服 裝修10分靚 好適合女仔打卡 去到大部份都係女仔影緊相😂😂🍁櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬喺出面好少見到有呢個湯底 本來驚櫻花蝦🦐同豆乳唔夾 點知飲落甜甜地嘅豆乳湯底加上微辣嘅擔擔肉燥好夾 烏冬亦都十分彈牙🍁烤雞生吐司睇落普通嘅雞扒三文治 食落10分驚喜 落左單之後餐廳先會烤麵包 黎到麵包啱啱烤好 香脆得來夾住入面塗滿照燒汁嘅雞扒 層次豐富🤤🍁天使之鈴其實即係可麗露 外皮硬得來香脆 濃濃嘅焦糖味 而裏面食落好似布甸咁 口感豐富之前係第二到食過唔好食嘅可麗露外殼好硬 等我以為可麗露都唔好食既 呢度嘅可麗露令我改觀🍁香印提子乳酪忌廉戚風蛋糕外貌協會嘅我見到個蛋糕咁靚忍唔住叫 入面嘅提子大大粒 戚風蛋糕好鬆軟 但係我覺得有啲啖唔夠甜 有啲失望
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
🍁櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬