2015-10-03 625 浏览
朋友从美国回来, 适逢又有朋友生日, 我地一众8人去左呢间泰国菜试下, 其实要揾个方便大家, 又要稍为好食, 坐得耐既地方, 都唔系咁易, 之前问过几间要限时限刻还枱, 到呢间泰园唔使啦, 佢又我地比$500订, 唉, 真系揾食艰难....可能网上评价太好, 我好入EXPECTATION, 入到去, 餐厅装修有点土, 我地被安排左坐最入位置, 都算舒服, 仲有位置放置BB车, 几好.先叫左个柚子沙津, 味道清新, 虾都有鲜味, 保持这道菜的一贯水准沙嗲串烧, 肉称不上很JUICY, 味道还可以四色拼盘, 个人不太好炸野, 只系试左一两旧, 呢个都系味道OK啦, 感觉都系似PARTY小食D炸丸咁炒椰菜苖, 有咬口, 个人还是喜欢通菜 炒贵刁, 呢个炒得几有镬气, 味道OK炒通菜始终都系我既至爱, 够爽!泰园南瓜海上鲜, 有虾, 不过炸得好犀利, 其他海鲜有鱼, 鱿鱼等, 食落都几惹味另外叫左个冬荫功汤 (唔记得影相) , 都几好饮, 唔太辣, 岩哂我!呢个西瓜绵绵冰都系我全晚最为欣赏的, 个味道几FRESH, 尤其岩岩食完咁多浓味野, 我地叫左益力多味, 但就唔太食到, 另外如果个西瓜再

沙嗲串烧, 肉称不上很JUICY, 味道还可以
炒椰菜苖, 有咬口, 个人还是喜欢通菜
炒贵刁, 呢个炒得几有镬气, 味道OK
炒通菜始终都系我既至爱, 够爽!

呢个西瓜绵绵冰都系我全晚最为欣赏的, 个味道几FRESH, 尤其岩岩食完咁多浓味野, 我地叫左益力多味, 但就唔太食到, 另外如果个西瓜再大D就好, 呢个只系个西瓜仔, 都唔够我地每人一啖, 就已经要成$88, 有D贵
椰汁糕, 好彩叫左6旧, 如果唔系又嘥哂.... 无谂到呢度呢个咁普通既甜品会整到咁唔好食, TEXTURE好结&硬, 唔香椰汁味, 呢个PRESENTATION好似好COLORFUL咁, 其实只羹好似个豉油碟咁大, 唔可以就咁放落口, 所以我地要用另一只羹不黎食, 系咪多余呢?
呢个系一入到餐厅既海鲜吧, 都算有D噱头, 不过佢想做个格调做唔到, 我觉得有D似茶记.
餐厅服务嘛嘛, 人手又少, 我地好多时候好辛苦先叫到人.

个晚食完返去劲口渴, 系好耐无试过咁口渴, 我仲饮左成罐可乐先解到D味精, 呢间野都几唔掂呀, 价钱又唔系平, 唔系好JUSTIFY咁多LIKE㖞.

2015-09-26