2010-07-15 81 浏览
好难得可以找到一天去昂平360, 再去大佛,见到食斋既飞!我地又惊要就番360尾班车6:30时间食唔到!但又好想食!都去问下啦!点知,佢话随时食都得架!哇!开心死我地喇!真系好想食,之前怕就唔到时间,原来而家咁识做生意,几点食都得架㖞!即买飞!佢有分60蚊同100蚊既飞!我地觉得60蚊就够喇!佢话分别在于坐厢房同埋𩠌可能有些少分别!我地志在参予嘛!我都起码十年冇0系宝莲寺食过斋喇!行饱晒就行去斋堂!一个人又食得,二个人又食得,几多个人佢就预番几多分量!好好!每枱会有一大筒饭任装!至于𩠌!有四𩠌呀!真系好够食!两个人分分钟未必食得晒!𩠌都唔系话要扮鱼扮肉!系清淡斋𩠌!真系我地既飞佛!有冬菇菜胆,三椒炒豆干,豆付青豆粟米,斋春卷!仲有一个汤添!真系抵到烂!每味𩠌又好好味!唔淡!但起码又唔会有猪油,食得放心又开心!0个晚我地五点食,到夜晚都唔肚饿呀!总之真系好满足呀!黎得呢度,我觉得冇其他一间餐厅比呢度食饭更有意义同乐趣啦!出面就有山水豆花,我地都顺便买一个黎食下!因为好饱,两人分一个,UM......豆花就唔觉得特别好味!都系出面老字号的滑一点!但呢个只系题外话!我再黎大屿山就一定再有机会

出面就有山水豆花,我地都顺便买一个黎食下!因为好饱,两人分一个,UM......豆花就唔觉得特别好味!都系出面老字号的滑一点!但呢个只系题外话!我再黎大屿山就一定再有机会食斋既!

P.S. 冷气劲冻!小心著凉!
2010-07-10