2023-10-24 160 浏览
呢间旺记长期都排长龙,不论早餐,午餐,下午茶定晚餐。我自己以前系附近返工所以都成日来,不过最近转公司了,所以食少左。今日难得呢头放工,就决定回味一下。冰室永远都有一股魔力,香港人爱食,游客都不停有。我地今晚好好运,竟然来到就即刻有得入去食!店员阿姨都几有礼貌,叫我地随便拣,都有介绍佢哋啲滑蛋饭好出名。佢梗系唔知道我哋以前系常客啦,佢哋啲滑蛋饭真系令到我哋好怀念,所以今晚我地叫左自家制叉烧日本滑蛋饭同爽口虾仁日本滑蛋饭,两个都同我地记忆嘅一样好食,两份滑蛋都做得好出色,入口超级滑,而叉烧同虾嘅份量都唔少。我觉得$60几蚊包埋热饮,更加可以要多饭,都算抵食。我地要埋杏仁霜同柚子蜜都系 $125。今晚真系食得好开心好满足!