2020-12-20 616 浏览
劲耐冇食过韩国野😍个friend生日话想食炸鸡~就梗系带佢食啲正宗嘅韩国嘢!bk佐劲多间都话无位🤦🏼‍♀️好彩最后都揾到依间~一开lift门就见到劲friendly既韩国老板娘😆.餐厅环境好宽敞🙆🏼‍♀️已经布置左圣诞灯饰🎄二人座位𠮶边仲有唔同嘅主题~劲有心思😍毒L位即刻变得唔毒🙈仲可以打卡!餐厅最出名就系佢嘅韩式炸鸡煎饼同埋猪手~.▫🍗韩式无骨炸鸡 $198/12pcs😋👍🏻:👅👅👅👅.8/5分有烤鸡或者炸鸡可以拣,有3种口味,一份就可以简双并:甜辣同酱油~~(亦都可以简半份)另外仲会配埋腌萝卜(开胃又可以清一清个口腔😛)同埋乳酪芥末酱(基本上都已经好够味唔使点用)咁上🙆🏼‍♀️超大份同埋色泽好诱人😍仲要件件都好大只,食炸鸡最爽就系冇骨啖啖肉!!肉质好嫩滑之余,个炸衣一啲都唔厚,同埋冇乜肥膏👍🏻咬落仲超juicy同热辣辣劲酥脆🤤而甜辣酱同炸鸡真系可以话系prefect match🥰甜甜地又唔会话太辣~仲会搞到你食唔停口 重点系唔会太腻!但系酱油款就相对地失色😶真系有啲咸~依个时候配乳酪酱就可以中和返🤭(题外话: frd打包佐几只返屋企,翻焗之后佢妈妈话好正,正到话要我frd带佢去食🙊).▫

▫🍗韩式无骨炸鸡 $198/12pcs
😋👍🏻:👅👅👅👅.8/5分

▫🍕泡菜饼 $120
😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分
泡菜饼

每一啖都咬到泡菜酸辣味之余仲落佐啲葱黎调味~点埋个秘制醋酱汁食更加jeng🤤提味一流!酸酸地又可以中和辣味😚值得一赞嘅系唔会话净系食到面粉味同好油,厚薄适中🙆🏼‍♀️但系我会推介大家食海鲜煎饼多啲~泡菜饼就相对食落比较单调😶因为食材冇咁丰富🙈
▫🍕海鲜葱饼 $140
😋👍🏻:👅👅👅👅👅💛/5分
海鲜葱饼

完全系大过你块面!!已经帮你切开咗16件~~食落真系有泡菜国既味道😍外脆内软!重点系黏力几好~唔会咬一啖跌一啖😂仲好足料🤤每一块除佐有鱿鱼🦑同虾🦐,仲有大葱同青红椒做调味~就算唔点汁都已经咸淡适中🙈食落口感仲好丰富😍可以话系我食过最好食嘅韩国煎饼!!
▫🥘韩式炒年糕 $170
😋👍🏻:👅👅👅👅.5/5分
韩式炒年糕

又系劲大碟!!其实感觉上有啲似部队锅,因为一样有好多野食劲足料😂:有蛋,年糕,鱼糕,泡菜同公仔面🤤年糕食落好烟韧😍😍啲酱汁捞埋味道啱啱好,唔会咬到中间就冇晒味🥰个面又唔会话过软,全部都索晒个汁既味,辣辣地又带点甜😚超惹味~~

▫🦑鱿鱼劲道面 $140
😋👍🏻:👅👅👅👅.7/5分
鱿鱼劲道面

酱汁其实同炒年糕差唔多~但主角就变佐炸原只鱿鱼🦑!!你冇睇错系原只咁上😳比你打完卡之后店员先会帮你剪🤤🤤鱿鱼咬落仲系好酥脆,仲好有嚼劲同好弹牙😍而且个面同年糕果个都唔一样~~食落系比较粗身同埋口感更加爽弹咁😚真系好劲道😂😂但真系超级大兜!!
▫🍺生啤 $78

除咗生啤之外仲有其他特色饮品,但原来星期一至三有半价梗系要啤啤佢🍻仲要系超大杯!!一黎到既时候惊呆佐😳
总结,开头觉得价钱有啲偏贵,但食完之后完全觉得系值得😍因为野食全部都系劲大碟同埋真系食到好地道正宗韩国风味🙆🏼‍♀️个人觉得几适合黎gathering🥰可以试多几样呀嘛~我哋四个人食三样嘢已经够饱!同埋环境气氛又舒服仲有态度都好好👍🏻大满足~~(打完之后劲饿🥺)
泡菜饼
海鲜葱饼