2024-01-18 4164 浏览
今日5点同老婆行完街,正在考虑吃什么呢?就想到差不多十年前帮衬过呢间斋菜铺,当时印象还不错,就同老婆入去坐低. 当时由于非食饭时间,目测只有约4枱客. 叫了茶后就看看餐牌,发觉价钱一点也不便宜,小菜要$90,炒粉面炒饭也要$80,但由于我同老婆肚饿关系,也不计较立即下单,等了一会儿终于见到有个男待应经过,便叫唔该落单,但个待应好似当我隐形,就咁行过,我心谂可能在忙吧,就等咗一阵,但过了几分钟仍然不见有反应,唯有起身找其他人落单,原来发觉个待应就系附近闲著,我立即问他可不可以给我们落单呀?哈哈佢居然一点反应都唔俾你,态度好似话你吹涨咩我系唔采你呀,之后有一个年纪大一点嘅应该是部长吧就走过来,讲要落咩呀?我就投诉了一句点解你同事态度咁差㗎,点知佢立即还拖我依家都同你落单啦仲想点呀?跟住佢将手一伸,意思就系唔食就走啦!好嘢算你狠我唯有同老婆离坐,各位如果你接受咁样嘅服务态度都愿帮衬嘅我都无话可说啦。

2024-01-18
  • 冇推介,因为冇食过😭