2017-02-15
年初五去了粉岭有机农庄, 之后去了云泉仙馆, 好入的地方, 我也是第一次来, 原来都好大好靓的, 好多人好热闹, 我们去了食斋, 首先去买飞, 有得买套餐及散买, 价钱大约80元一个𩠌, 都算合理理, 我们叫左一个套餐, 400元左右. 有五个𩠌. 买完飞有人会带你去攞位, 然后就会安排送餐啦. 好多人呀. 好彩都有位. 餐具, 白饭及粥都是自己取的. 都好快就送嚟. 有炸芋头鱼, 五色斋, 杂菇时菜, 春卷拼素鸡, 豆腐菇时菜. 份量都好大碟的. 春卷好香口好脆, 入面都系素菜, 都好香好味呀, 味道唔会好咸, 好味的. 都好多件呀. 素鸡好味. 系腐皮做的. 入味, 唔会好淡. 芋头鱼加甜酸酱一齐食好好味, 芋头好粉好淋好香好味的呀. 仲要好大条呀. 甜酸酱加埋一齐食好好味. 那些菇都好鲜甜入味, 味道适中, 唔会太浓, 豆腐都好香. 白饭及粥都好味, 热辣辣. 自家制的感觉. 间中食下斋, 感觉人也轻松左.环境都算大及舒服.
都好快就送嚟. 有炸芋头鱼, 五色斋, 杂菇时菜, 春卷拼素鸡, 豆腐菇时菜. 份量都好大碟的. 春卷好香口好脆, 入面都系素菜, 都好香好味呀, 味道唔会好咸, 好味的. 都好多件呀. 素鸡好味. 系腐皮做的. 入味, 唔会好淡. 芋头鱼加甜酸酱一齐食好好味, 芋头好粉好淋好香好味的呀. 仲要好大条呀. 甜酸酱加埋一齐食好好味. 那些菇都好鲜甜入味, 味道适中, 唔会太浓, 豆腐都好香. 白饭及粥都好味, 热辣辣. 自家制的感觉. 间中食下斋, 感觉人也轻松左. 环境都算大及舒服.