2020-04-05 143 浏览
尖沙咀位于厚福街就有3间黄店饮品店,今次食完饭就拣左黑金堂来试😌 佢最特别的地方系有𡟚及种茶底!唔系一般茶饮店咁,只有最普通个d🙈 佢有埋枣茶、蜜桃乌龙、玫瑰茶等等比较特别👍🏻 而落单系所有嘢都可以自选,所以想饮咩就咩😋 我地今次就要荔枝红茶+芝士慕斯🤔 其实即系奶盖🤭 我个人几钟意佢地的茶底,有啖啖荔枝香又唔会太甜,仲有小小红茶的味🤓 但慕斯我就麻麻地,佢唔系好同平时的奶盖,我觉得比较多奶精味,而唔系鲜奶或忌廉,所以唔系好creamy🤢 佢仲有阵奶粉味咁,我就比较中意天然的奶盖味。同埋佢的奶盖甜会令成杯饮更甜,好腻😐 所以如果下次我会只饮茶或者帮衬其他黄店饮品店lu🤥