2025-01-15 783 浏览
沙田新城市广场新开咗新既火锅,为食嘅我哋梗系要去试吓好唔好食,舖头名称系山见台式火锅,这里的环境舒适,火锅主题以温泉为灵感,令人感到放松。我们选择了Lv4特选澳洲和牛海鲜吃到饱套餐,汤底选了羊肚菌八珍汤,汤底味道浓郁,加入了不同菇类,真材实料。佢一入门口嘅位置,有一大个自助取食物和野饮的位置!佢嘅款式非常多,饮品方面有多款来自台湾的饮品,真系劲有风味,适合不同人士选择!仲有佢嘅着自家制酱汁,真系好吸引!而肉方面,澳洲和牛牛肩胛肉眼、牛扑肉同顶级无骨牛小排肉质非常嫩滑,每一片牛肉都充满了脂香,入口即化。海鲜也很新鲜,种类多样,包括贝类、鲍鱼等等!另外甜品方面,除左蛋糕之外,呢个自制甜品位都好吸引,可以用爱或者仙草做底,再配上不同嘅配料,好正!整体来说,山见台式火锅的食材质量和服务都非常好,系火锅爱好者一定要试的地方!