2017-08-22
今日同朋友到元朗食韩烧,呢度离轻铁站都系行几分钟,都几方便。店内环境宽敞,坐位舒适,全是卡位,同朋友倾谈好地方。我比较喜欢到呢间韩舍食韩烧,因为呢度除了烧食物外还有自己试整章鱼烧,鸡蛋仔和班㦸。还有棉花糖添。呢度烧嘢食嘅铁板放上一张牛油纸,可以吸油外,仲可以避免烧肉时黐低。四边还设计了亢位,店员会帮你放人参汤,泡菜汤,泡菜蛋,芝士粟米忌廉。统统都有心思。全部都好好食。食材方面肉类有十多种,每款都有独特口味,例如泡菜鸡翼,已切开一半,容易烧又容易食,味道仲唔错。寿司和刺身都系唔错,仲好有心思,精致特别细细件可以食多几款。味道都唔错呀。军热方面都差不多有6-7款共客人选择,有柠檬鸭,水煮鱼、泰式烧猪软骨等,都系好受欢迎好快就卖晒。甜品当然唔小得,樱花蛋菜糕,香蕉班戟,窝夫和焦糖炖蛋都系必食嘅甜品。今次我又食到胞胞,我出去攞雪糕食时,发现仲有新款食品不断推出,看来都几吸引,下次再来食过。