2022-09-27 30 浏览
嚟介绍特色糖水喇✨!唔知大家平时食嘢会唔会都钟意反其道而行🤣,意思即系喺夏天打边炉🥵又或者喺冬天食雪糕咁🥶。今次我就决定喺一间位于旺角嘅糖水舖试吓佢热嘅糖水🤭,喺网上留意到原来呢间餐厅嘅糖水系每日新鲜制造㗎🤩,所以个性价比都算几高!想知我𠮶日食咗咩糖水嘅,就要继续睇落去啦~食物方面☝🏻#紫薯芋茸西米露($31)首先要介绍嘅第一款糖水就系紫薯芋茸西米露💜,我平时食西米露其实多数都会冻食。估唔到今次热食个体验都几好😚,西米露嘅份量够晒多,同埋入边都有紫薯蓉提升个口感😍。我觉得热食同洞悉最大分别就系呢碗西米露嘅浓稠度,如果热食嘅话食起上嚟个口感冇咁似水状😋。我自己个人就钟意呢个口感多啲啦。#桑寄生莲子蛋茶($34)至于第二样我要介绍嘅糖水就系桑寄生莲子蛋茶☺️,我叫呢碗糖水嘅原因当然就系因为佢够养生啦🤣。相信大家都知道其实桑寄生本身都有好多功效,例如可以补肝肾、强筋骨、治失眠等。就咁睇就应该得呢碗糖水好健康😌。为咗令佢更加健康,我额外再加多左只蛋喺入边㗎,补充蛋白质一流🥚。我觉得呢碗糖水其实都几足料,入边都见到有真材实料嘅桑寄生同埋莲子👍。如果大家都想养生嘅话,真系可以考虑吓啦🫶🏻。#姜汁炖蛋
嚟介绍特色糖水喇✨!

食物方面☝🏻
#紫薯芋茸西米露($31)

#桑寄生莲子蛋茶($34)

#姜汁炖蛋($32)
最后要介绍嘅糖水就系姜汁炖蛋啦👾。逢系炖蛋,我都强烈推介大家食热嘅😎。我觉得热食嘅炖蛋先会食得出佢嘅香味。呢碗炖蛋其实我都几满意㗎,一嚟佢炖得够滑👍,二来佢个姜汁味都好浓,同炖蛋嘅味道都好夹🙌🏻。另外佢个炖蛋𢳂起都唔容易散🤤,所以成个体验都几好。

评分以🌕表示(满分为5)
卖相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑