2018-09-27
同朋友睇完戏,佢指定想食呢间, 但原来夜晚好多人等位, 过左8半之后, 先至多D人埋单先有位我地都等到好肚饿,快快拣左pizza,意粉, 小食落单Pizza竟然系第一样上,焗得超快,落完单应该都无10 mins,啱啱出炉热辣辣个pizza 叫Carnivore,用烧烤酱做底,比传统蕃茄酱更惹味用料除左香肠,加上独特呛辣既墨西哥辣椒,钟意食辣唔可以错过芝士做到拉丝,多得黎又唔会好腻饼边焗得黎有焦香又脆口食食下pizza ,其他小食,意粉就陆续黎棒棒鸡翼有4只 & 6只拣,6只感觉抵d一支鸡骨连住鸡肉,就好似单骨鸡翼既进化版咁鸡肉唔单些香脆肉滑,配合烧烤酱亦好惹味经典肉酱芝士酿茄子由于茄子有炸过,好似茄子天妇罗咁,再加上蕃茄肉碎芝士黎焗,茄子食落仲脆脆地,几好味原只龙虾配车厘茄伏特加忌廉扁意粉呢个意粉系朋友既推介,起头我地担心究竟要点食,餐厅又无俾较剪,原来原只龙虾已经起哂肉,连龙虾钳都已经扑开,餐厅几细心蕃茄汁浓厚,用新鲜车厘茄肉,扁意粉al dentle挂汁,满口新鲜蕃茄味Mock champagne用香槟杯上, 朋友以为我个杯系酒,其实系苹果汁,青柠汁,姜味汽水而成既mocktail
我地都等到好肚饿,快快拣左pizza,意粉, 小食落单
个pizza 叫Carnivore,
用烧烤酱做底,比传统蕃茄酱更惹味
用料除左香肠,加上独特呛辣既墨西哥辣椒,钟意食辣唔可以错过
芝士做到拉丝,多得黎又唔会好腻
饼边焗得黎有焦香又脆口
食食下pizza ,其他小食,意粉就陆续黎
棒棒鸡翼有4只 & 6只拣,6只感觉抵d
一支鸡骨连住鸡肉,就好似单骨鸡翼既进化版咁
鸡肉唔单些香脆肉滑,配合烧烤酱亦好惹味
经典肉酱芝士酿茄子
原只龙虾配车厘茄伏特加忌廉扁意粉
Mock champagne
用香槟杯上, 朋友以为我个杯系酒,其实系苹果汁,青柠汁,姜味汽水而成既mocktail,几好入口
Caramel ice cream float
朋友个杯好得意,泡量丰富,焦糖味好重, 虽然有雪糕, 似稀释左既奶昔,饮落几好味